Så använder du din mokabryggare

Det här var en gång i tiden den vanligaste bryggmetoden i det kaffeälskande Italien, men idag har kapselmaskinerna seglat upp som bryggmetodernas nummer 1. Men mokabryggaren har fortfarande en given plats i många kaffeälskares hem.  

Ett perfekt mokaabryggt kaffe får du om du fyller på vatten upp till den lilla ventilen på underdelen av bryggaren. Sedan skruvar du på den mindre kaffebehållaren över, för att slutligen skruva på överdelen ordentligt.

Malningsgraden för mokabryggare bör ligga precis mitt emellan espresso och brygg och kom ihåg att ett alltför finmalet kaffe kan skapa ett övertryck i bryggaren.

Bryggningen är klar när allt vatten passerat genom kaffet och placerats i överdelen av bryggaren.

Sist men inte minst: Det är viktigt att använda en mokabryggare gjord i rostfritt stål. Bryggare tillverkade av aluminium kan smälta vid höga temperaturer och dessutom flagna, vilket kan göra att aluminium blandas ut i kaffet.